posolstvo-ssha-v-ukrayini-spodivayetsya-povernutisya-v-kiyiv-do-kintsya-travnya

Посольство США в Україні сподівається повернутися в Київ до кінця травня

 • 143293 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Посольство США в Україні сподівається повернутися до Києва принаймні до кінця травня, якщо дозволять умови, заявила тимчасовий повірений у справах Крістіна Квін на пресконференції у Львові у понеділок, передає УНН з посиланням на CNN.

США вирішили закрити посольство в Києві 14 лютого і тимчасово перевели невелику кількість дипломатичних співробітників, що залишилися в країні, до Львова всього за 10 днів до вторгнення росії в Україну.

Цитата

"Ми дуже сподіваємось, що умови дозволять нам повернутися до Києва до кінця місяця, - сказав Квін. - Ми прислухаємося до фахівців з безпеки, і коли вони кажуть нам, що ми можемо повернутися, ми повернемося".

Деталі

Раніше Квін в інтерв'ю казала, що цей крок буде "важливим символічно".

Проте весь склад посольства не повернеться одразу, додала Квін.

"У нас зазвичай дуже велике посольство у Києві. Очевидно, що ми не всі одразу повернемося. Так що всі, хто повертатиметься в першій групі, дуже хочуть повернутися. І, звичайно, якщо у когось були застереження, ми б нікого не змушували їхати", - сказала вона.

Додамо

До слова, багато країн уже повернули свої посольства до Києва. Серед них – ЄС, Франція, Італія, Латвія, Литва, Естонія, Ватикан, Молдова, Грузія, Іран, Казахстан, Таджикистан, Туркменістан, Іспанія, Австрія, Нідерланди, Велика Британія, Південна Корея, Азербайджан, Данія.

Українські Національні Новини

Суспільство