posolstvo-ssha-zaklikalo-zvilniti-ukrayintsiv-yakikh-utrimuyut-v-ordlo

Посольство США закликало негайно звільнити утримуваних Росією українців: деяким необхідна операція

 • 24193 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. У посольстві США в Україні закликали негайно звільнити незаконно утримуваних Росією українців і надати невідкладну медичну допомогу тяжкохворим, зокрема Наталії Стаценко. Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву посольства у Twitter.

Деталі

"У цю пору доброї волі наші серця линуть до сотень українців, несправедливо утримуваних Росією та підконтрольними їй силами. Ми разом із їхніми родинами закликаємо до їх негайного звільнення", — ідеться у повідомленні.

У посольстві також наголосили, що потрібно негайно надати невідкладну медичну допомогу всім затриманим, які перебувають у тяжкому стані.

"Доступ до невідкладної медичної допомоги мають отримати всі затримані, які знаходяться у важкому стані, включно з Наталією Стаценко, яка потребує операції, щоб врятувати її життя", — ідеться у повідомленні.

Додамо

Наталія Стаценко — жителька Донецька.

За даними омбудсмена Людмили Денісової, до рук представників незаконних збройних формувань Стаценко потрапила 10 липня 2019 року. Перші три місяці її утримували в „Ізоляції“ — секретній в’язниці  „міністерства держбезпеки“, а потім перевели в СІЗО №5 Донецька.

Весь цей час рідні не бачили жінку. Як дізнався батько від колишніх заручників, до Наталії застосовують психологічний тиск.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Італія з 16 грудня заборонить в'їзд для туристів з України

     • 24207 переглядiв