posolstvo-ssha-znovu-zaklikalo-amerikantsiv-negayno-zalishiti-ukrayinu

Посольство США знову закликало американців негайно залишити Україну

 • 308209 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Посольство США у Києві в четвер опублікувало попередження про ракетну загрозу. У ньому американських громадян закликали не їздити в Україну, а тих, хто вже на території країни – негайно покинути її, пише УНН.

Цитата

"Ситуація з безпекою на всій території України залишається нестабільною і непередбачуваною через військові атаки з боку росії, активні бойові дії на території країни та невизначені умови безпеки. Посольство США закликає громадян США не в'їжджати в Україну, а тих, хто знаходиться в Україні, негайно залишити країну, скориставшись приватним наземним транспортом, якщо це безпечно. Уникайте великих зборів та організованих заходів, оскільки вони можуть служити російським військовим цілям у будь-якій точці України, включаючи її західні регіони", - йдеться у заяві.

Деталі

У посольстві радять американцям у разі, якщо ті почують гучний вибух чи сирени - негайно шукати укриття.

Громадянам США нагадали, що навіть якщо ракета або безпілотник, що летить, будуть перехоплені, падаючі уламки становлять значну небезпеку.

Дипломати радять триматися подалі від будь-яких уламків і стежити за основними каналами новин для отримання офіційних вказівок.

"Ситуація у сфері безпеки на всій території України є вкрай нестабільною, і умови можуть погіршитися без попередження. Громадяни США повинні зберігати пильність і робити відповідні кроки для підвищення своєї обізнаності з питань безпеки. Знайте місцезнаходження найближчого укриття або захищеного приміщення. У разі мінометного та/або ракетного обстрілу слідуйте вказівкам місцевої влади і негайно шукайте укриття. Якщо ви відчуваєте, що ваше нинішнє місцезнаходження більше не є безпечним, вам слід ретельно оцінити потенційні ризики, пов'язані з переїздом в інше місце", - зазначили в посольстві.

Рекомендації з'явилися невдовзі після удару рашистів трьома ракетами по Вінниці, у результаті якого загинуло щонайменше 23 особи.

Раніше посольство просило американських громадян покинути Україну 28 травня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Прем'єр Італії Драгі оголосив про відставку

     • 123132 переглядiв