posolstvo-ukrayini-nadislalo-lista-do-alzhirskoyi-gazeti-cherez-antiukrayinsku-publikatsiyu

Посольство України надіслало листа до алжирської газети через антиукраїнську публікацію

 • 10218 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Приватна газета Алжиру Le Jeune Independanl розмістила на своїх сторінках у суботу антиукраїнську публікацію автора М. Камеля під назвою "Ізраїль озброює неонацистів в Україні". Про це повідомив у Twitter посол України в Алжирі Максим Субх, передає УНН.

"Приватна газета Алжиру Le Jeune Independant розмістила антиукраїнську публікацію у кращих традиціях російського тролингу. Направили відкритий лист редакції Le Jeune Independant в контексті реагування #stopfake", - зазначив посол.

У листі української дипустанови зазначається, що в статті "із безапеляційною заангажованістю та відвертим упередженням викладається історія участі українських добровольчих батальйонів у Революції Гідності 2013-2014 рр, яка поклала край тиранії, корупції, сліпому підпорядкуванню волі зовнішніх сил та відсутності права на суверенність державних рішень".

Дипломати підкреслили, що в своїй публікації Камель оперував нічим не підтвердженими фактами, не цурається голослівних звинувачень на адресу органів правопорядку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В мережі з’явилась ще одна карта України без Донбасу та Криму

Крім цього,за інформацією посольства, автор назвав тимчасово окупований український Крим "російським", чим свідомо або за вказівкою проігнорував відповідні резолюції ГА ООН та, насамперед, Резолюцію А/RES/68/262 від 27.03.2014 року щодо територіальної цілісності України, підтриману 100 державами світу.

"Враховуючи, що Ваше поважне видання цікавиться розвитком ситуації в Україні (це вже друга публікація протягом 2018 року), охоче запрошуємо редакторів та журналістів до спільного діалогу зі співробітниками Посольства України в АНДР та відповідними органами і службами України з метoю отримання достовірної та об'єктивної інформації. Звертаємося з проханням у найближчий час довести цей відкритий лист до читачів Вашого шановного видання", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, наприкінці серпня польське спортивне ЗМІ Przeglad Sportowy на своєму сайті опублікувало мапу клубів-учасників Ліги чемпіонів з країнами, які вони представляють. На цій мапі тимчасово окупований Крим позначений тим же самим червоним кольором, що і територія Російської Федерації.

Українські Національні Новини

Політика