posolstvo-ukrayini-v-ugorschini-spiymalo-zakarpatske-vidannya-na-brekhni

Посольство України в Угорщині спіймало закарпатське видання на брехні

 • 11864 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Посольство України в Угорщині спростувало публікацію закарпатського видання, яке звинуватило дипустанову у бездіяльності, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби МЗС.

"У зв'язку з появою ... публікації "Посольство України в Будапешті відмовилося надати допомогу смертельно пораненому закарпатцю" Посольство України в Угорщині офіційно повідомляє, що викладена у статті інформація не відповідає дійсності", - заявили у дипвідомстві.

Так, повідомляється, що відразу після аварії автобуса консул України встановив контакт з постраждалими українськими громадянами і угорськими компетентними органами.

Крім того, повідомлення про аварію невідкладно було розміщене на сайті посольства з тим, щоб родичі постраждалих мали можливість оперативно отримати актуальну інформацію щодо ситуації.

"Консул від самого початку встановив контакт з лікарями і відвідав постраждалих українських громадян у лікарнях, у тому числі В.Поповича, відразу, як це стало можливим з урахуванням медичних показників, і перебував на постійному телефонному зв'язку як з лікарями, так і з потерпілими", - наголосили в дипустанові.

У міністерстві запевнили також, що після аварії посольство запропонувало угорській стороні надання з боку України фахової медичної допомоги, водночас отримало запевнення щодо здатності угорської сторони повністю забезпечити постраждалих власними силами.

Повідомляється, що посольство і надалі тримає ситуацію на контролі, підтримує зв’язок з угорськими лікарями, правоохоронними органами, постраждалими українськими громадянами та членами їх сімей. У процесі спілкування з постраждалими українцями їм було надано інформацію щодо угорських адвокатів, які розмовляють на доступній для спілкування мові.

У відомстві також повідомили, що під час чергової телефонної розмови з батьком В.Поповича 21 вересня 2018 року консул запропонував надати контактні дані адвоката, який вимагав від родичів постраждалого довідку з посольства незрозумілого змісту, або повідомити згаданому юристу телефони відповідного співробітника посольства з метою з’ясування суті його питання.

"Захист українських громадян був і залишатиметься пріоритетом роботи дипустанов за кордоном, і посольства України в Угорщині у тому числі. При цьому ми не ділимо наших громадян залежно від їхнього регіону походження. Вважаємо спекулювання на цій темі недоречними і закликаємо утриматися від поширення неправдивої інформації", - наголосили в МЗС.

Як повідомляв УНН, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав фейки про начебто утиски угорців на Закарпатті справою рук кремлівських тролів.

Українські Національні Новини

Політика