postat-kravchuka-dozvolyaye-yomu-robiti-bilshe-nizh-inshim-mzs-pro-vistup-v-odnomu-efiri-z-pushilinim

Постать Кравчука дозволяє йому робити більше, ніж іншим: МЗС про виступ політика в одному ефірі з Пушиліним

 • 16548 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Постать колишнього президента, нині Голови української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кравчука дозволяє йому робити трохи більше, ніж іншим. Про це заявив на брифінгу у вівторок міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, відповідаючи на питання щодо нещодавнього виступу політика на російському ТБ, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Сам історичний його (Кравчука – ред.) статус, його роль, здобуття незалежності України дозволяє йому робити трохи більше, ніж будь-якому посадовцю, в тому числі під час різних телеефірів”, - сказав міністр.

Деталі

Кулеба нагадав, що Леонід Кравчук є першим президентом України, а також дуже гідно представляє українські інтереси в ТКГ. Нещодавно він представляв інтереси України на засіданні Ради Безпеки ООН, де як раз обговорювався стан виконання Мінських домовленостей. Тому, на думку голови української дипломатії, “питань до нього щодо принциповості і патріотичності його позиції бути не може”.

Водночас сам Кулеба заявив, що на подібні телешоу не ходить, і назвав їх “пропагандистськими заходами”.

Контекст

Леонід Кравчук 15 лютого взяв участь в телеефірі російського Першого каналу разом з главою бойовиків так званої "ДНР" Денисом Пушиліним.

Під час шоу, спочатку по відеозв'язку в студію включився Кравчук, а після невеликої дискусії ведучий повідомив, що на зв'язку також є Пушилін, і запропонував главі української делегації в ТКГ задати йому питання.

Як пояснив такі дії речник української делегації Олексій Арестович, Кравчук використовує різні можливості, аби донести точку зору української сторони до різних цільових аудиторій, у тому числі до російської.

Українські Національні Новини

Політика