postiyniy-kontingent-ssha-u-polschi-storoni-obgovoryuyut-mistse-dislokatsiyi-viyskovikh

Постійний контингент США у Польщі: сторони обговорюють місце дислокації військових

 • 8042 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. США хочуть розмістити військову базу в Польщі, однак сторони не можуть узгодити місце її майбутнього розташування. Про це повідомило "Польське радіо" з посиланням на заяву речника президента Польщі Блажея Спихальського, передає УНН.

"На нинішньому етапі перемовин щодо постійної присутності військ США у Польщі американці віддають перевагу розгортанню бази у центрі нашої країни, а ми – у східній частині", - сказав на хвилях Радіо Варшава речник президента Польщі Блажей Спихальський.

За його словами, дискусія триває, і остаточне рішення буде прийняте незабаром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меттіс заявив, що США не приймали рішень щодо бази в Польщі

Він нагадав, що Польща хоче витратити приблизно 2 млрд доларів на будівництво інфраструктури для американських солдатів у Польщі. Йдеться про комплексну інфраструктуру для обслуговування війська, тобто забезпечення їх помешканнями, навчанням, медициною. Як уточнив чиновник, мова йде про дивізію, що означає присутність великої кількості американських військових у Польщі.

За його словами, президент Анджей Дуда проробив велику політичну працю, аби рішення про розташування бази було ухвалено. На переконання Блажея Спихальського, постійна присутність американських військ у Польщі є "абсолютною гарантією польської безпеки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Форт Трамп": Польща запропонувала США обрати місце для створення в країні військової бази

"В історії Європи після Другої світової війни завдяки постійній американській присутності в Європі не було чергової війни", - наголосив він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що Україна є де-факто східним флангом НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу