postpred-iranu-v-oon-zvinuvativ-izrayil-u-atatsi-na-viyskoviy-obyekt-v-isfakhani

Постпред Ірану в ООН звинуватив Ізраїль у атаці на військовий об'єкт в Ісфахані

 • 839759 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Постійний представник Ірану в ООН Саїд Іравані заявив, що відповідальність за атаку на об'єкт Міноборони країни у місті Ісфахан несе Ізраїль. Про це інформує УНН, посилаючись на іранське агентство ISNA.

Цитата

"Початкові розслідування показали, що відповідальність за терористичний акт на об'єкті Міністерства оборони у місті Ісфахан несе сіоністський режим (так у країні називають Ізраїль - ред.). Дія цього режиму порушує міжнародні закони й засуджується", - ідеться в листі постпреда до Генерального секретаря і тимчасового голови Ради Безпеки.

Деталі

У своєму листі Іравані він заявив, що Рада Безпеки ООН "повинна виконати свою відповідальність" і засудити "войовничі заяви" Ізраїлю, а також просити країну "дотримуватися міжнародних законів" і припинити "небезпечні програми та деструктивну діяльність" у регіоні.

Окрім цього, у листі він виклав позицію Ірану щодо війни в Україні, "яка ґрунтується на активному нейтралітеті та повазі до суверенітету, незалежності, єдності та територіальної цілісності України", та висловив протест проти "провокативної та необґрунтованої" заяви високопоставленого українського чиновника, повідомляє агентство.

Нагадаємо

У ніч на 29 січня військові об'єкти Ірану були атаковані невідомими безпілотниками.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк прокоментував нічні вибухи в Ірані, сказавши про те, що війна "виставляє жорсткі рахунки авторам і співучасникам".

Своєю чергою, спікер ЗС ЗСУ полковник Юрій Ігнат зазначив, що ця подія є "наслідком їхньої політики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "БПЛА запускалися з території Ірану" - експерт прокоментував удар по іранському оборонному обʼєкту

Українські Національні Новини

Новини Світу