potribna-peresadka-kistkovogo-mozku-ukrayinskiy-tenisisttsi-diagnostuvali-vazhku-khvorobu

Потрібна пересадка кісткового мозку: українській тенісистці діагностували важку хворобу

 • 12870 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Українська тенісистка Олександра Корашвілі розповіла про важку хворобу і необхідність пересадки кісткового мозку, передає УНН з посиланням на "Behind The Racquet".

В української тенісистки діагностували мієлодиспластичний синдром із мієлофіброзом.

"Я - професійна тенісистка і є студенткою університету Оклахоми. У травні цього року я закінчила бакалаврат і вступила до аспірантури. Влітку я повернулася додому в Україну. Під час тренувань я стала швидко втомлюватися, мій пульс був незвичайно частим, а моє відновлення стало дуже повільним. Спочатку я подумала, що просто втратила форму, адже ми всі застрягли будинку через карантин. Одного разу після тренування цілу годину моє серце билося з частотою 120 ударів на хвилину. Я списувала це на жарку і вологу погоду на вулиці. А через тиждень, 8 серпня, я захворіла. У мене з'явився головний біль, задишка, сильна стомлюваність, втрата апетиту, ваги і 40-градусна температура", - розповіла тенісистка.

24-річна спортсменка збирає фінанси на операцію.

"Після довгих оглядів і численних аналізів мені поставили діагноз - мієлодиспластичний синдром з мієлофіброзом. Лікар повідомив мені, що для одужання мені потрібна пересадка кісткового мозку. На даний момент я на тому етапі, коли можна зробити операцію без хіміотерапії. Для цього нам потрібно зібрати гроші в найближчі два тижні", - підкреслила Корашвілі.

Також українка попри хворобу бажає здійснити свою мрію і стати професійною тенісисткою.

Сказано, що дівчині для операції необхідно зібрати 86,2 тис. дол., якщо донором стане її родич, і 126 тис., якщо донора необхідно буде шукати в реєстрі.

Додамо, наразі Корашвілі наймає 414 місце в одиночному рейтингу WTA і виграла 14 титулів у парному розряді.

Українські Національні Новини

Суспільство