potribnf-profspilka-yak-u-lufthansa-golubovska-pro-te-yak-zrobiti-normalni-zarplati-dlya-medikiv

Потрібна профспілка, як у Lufthansa: Голубовська про те, як зробити нормальні зарплати для медиків

 • 16633 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Якби у лікарів була така профспілка, як у Lufthansa - у них були б нормальні зарплати. Про це сказала заслужена лікар, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська в ефірі телеканалу 112, передає УНН.

"Це дуже болюче питання, з зарплатами. Ви подивіться, я давно вже говорила, що якщо б у лікарів була б така профспілка, як у Lufthansa - то були б нормальні зарплати. Я не кажу, щоб вони були як в Європі, але хоча б вони були б більше, ніж допомога з безробіття. На сьогоднішній день зарплата лікарів менше, ніж допомога з безробіття. Куди ще більше можна принизити спеціальність", - сказала Ольга Голубовська.

Вона зазначила, що можна купувати дихальні апарати, але хто буде з ними працювати.

"Є ж спеціальності соціальні, і люди там живуть на одну зарплату. А що таке соціальна спеціальність - це та спеціальність, яка займається пацієнтами, які небезпечні в плані поширення, в тому числі, інфекційних хвороб. За туберкульозом ми лідируємо, мультирезистентний туберкульоз. Ну не може лікар отримувати таку зарплату. Ну підуть ті полупенсіонного, передпенсійного віку. Обіцяли зарплату. Тому, я вважаю - країні можна знайти гроші", - додала інфекціоніст.

Додамо, що під час страйку бортпровідників компанії Lufthansa профспілка відстоювала інтереси працівників про підвищення зарплати.

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов вказував на недофінансування галузі та в своєму бюджетному запиті на 2021 рік. Міністерство охорони здоров'я заклало витрати на медицину в 296 млрд грн

Відзначимо, що Степанов неодноразово підкреслював, що без гідного бюджету на медицину "ми можемо прокинутися в країні, з якої поїдуть лікарі". 

Нагадаємо, 15 грудня, народні депутати прийняли в другому читанні і в цілому законопроект № 4000 "Про Державний бюджет України на 2021 рік". У ньому на медицину виділяється майже 160 мільярдів гривень замість 296, на яких наполягав МОЗ. 

Ольга Голубовська заявляла, що нинішні зарплати лікарів - це приниження спеціальності.

Українські Національні Новини

Політика