potribni-konkretni-fakhivtsi-reznikov-pro-mobilizatsiyni-potrebi-ukrayini

Потрібні конкретні фахівці: Резніков про мобілізаційні потреби України

 • 224275 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. В Україні мобілізаційні потреби на сьогодні задовільняються через пошук конкретних фахівців. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю “Голосу Америки”, додавши, що це можуть бути оператори БПЛА, спеціальні айтішники, зв'язківці, артилеристи, передає УНН.

Цитата

«Завдання по мобілізації визначається Генеральним штабом, тобто вони оцінюють кількість сил та засобів, які потрібні їм на той чи інший момент ведення бойових дій, вони оцінюють втрати», - розповів Резніков.

Він зазначив, що відповідно Генеральний штаб чітко знає, на якому напрямку, у якому виді сил або військ потрібно заміщення зробити, або бригаду відвести на відновлення боєздатності, а замість неї ввести резерв.

«На скільки я знаю, на сьогодні мобілізаційні потреби задовільняються через пошук конкретних фахівців, тобто не загально скільки і скільки потрібно, бо вже достатньо багато мобілізували до лав ЗСУ, і не тільки ЗСУ. Зараз конкретні фахівці. Це можуть бути оператори БПЛА, спеціальні айтішники, зв'язківці, артилеристи тощо. Особливо на фоні того, що ми вже отримуємо сучасне військове обладнання натівського стандарту, то відповідно й фахівці потрібні, які спроможні швидко опанувати такі системи», - сказав Резніков.

Доповнення

Верховна Рада продовжила дію воєнного стану та проведення загальної мобілізації в Україні на 90 днів – до 21 листопада.

Українські Національні Новини

Суспільство