potribni-vinischuvachi-f-16-ta-bilshe-boyepripasiv-pro-scho-zaluzhniy-govoriv-iz-komanduvachem-sil-nato-v-yevropi

Потрібні винищувачі F-16 та більше боєприпасів: про що Залужний говорив із командувачем сил НАТО в Європі

 • 592103 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поговорив з головнокомандувачем Обʼєднаних збройних Сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі. Ключовими темами діалог стали винищувачі F-16 та збільшення кількості боєприпасів, передає УНН.

Цитата

"Необхідність посилення протиповітряної оборони, в тому числі за допомогою винищувачів F-16, та збільшення кількості боєприпасів - були ключовими темами нашого діалогу", - написав Залужний.

Додамо

Крім того, за словами головнокомандувача ЗСУ, обговорили важливість продовження спільної роботи щодо обслуговування та ремонту військової техніки.

"... розповів про кількісний та якісний склад нашого війська і про ініціативу посилення української морської піхоти за рахунок створення нових бригад. Домовилися з генералом Каволі і надалі активно взаємодіяти задля зміцнення обороноздатності України", - резюмував Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотники-розвідники, антидронні системи та радар для ППО: Україна отримала новий пакет військової допомоги від Німеччини

Нагадаємо

Міністр ВПС США Френк Кендалл заявив, що для доставлення винищувачів F-16 в Україну знадобиться "у кращому випадку кілька місяців".

Українські Національні Новини

Війна