potribno-mati-zdoroviy-gluzd-u-ptsu-rozkritikuvali-golovnu-yalinku-krayini

Потрібно мати здоровий глузд: у ПЦУ розкритикували головну ялинку країни

 • 22211 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. У Православній церкві України розкритикували відомський капелюх на головній ялинці країни і наголосили, що "потрібно мати здоровий глузд і увінчати її зіркою, яка і символізує Різдво". Про це написав представник прес-служби ПЦУ Іван Сидор у Facebook, передає УНН.

"Капелюх на фоні тисячолітніх хрестів Софійського собору... До якого свята ми готуємось? Різдва чи Хелловіну? Вже якщо ставите на історичній Софійській площі ялинку, то потрібно мати здоровий глузд і увінчати її зіркою, яка і символізує Різдво, світло, надію. А не відьмацькою шляпою, яка з Різдвом і Новим роком нічого спільного не має", - написав Сидор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатори пояснили, чому на головній ялинці країни буде капелюх замість зірки

Щодо "креативу", то на думку представника пресслужби, "не варто було експерементувати на головній ялинці країни. Тим паче, яка останнім часом стоїть на (без перебільшення) святому місці".

Разом з тим Сидор зауважив, що це виключно його думка. 

Раніше засновник проекту Folk Ukraine, організатор новорічних і різдвяних свят на Софійській і Контрактовій площах Ігор Добруцький повідомив, що на головній ялинці країни на Софійській площі у Києві все ж таки буде різдвяна зірка, яка замінить чарівний капелюх напередодні дня Святого Миколая. 

Українські Національні Новини

Суспільство