potribno-zastrakhuvati-vsikh-medikiv-na-peredoviy-borotbi-z-covid-19-zelenskiy

Потрібно застрахувати всіх медиків на передовій боротьби з COVID-19 - Зеленський

 • 15235 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський наполягає на страхуванні всіх медиків на передовій боротьби з COVID-19 та підтримує ідею залучення волонтерів на час виходу з карантину. Про це зазначив Зеленський на традиційній нараді з представниками Кабінету Міністрів і головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню COVID-19, повідомляє пресслужба Офісу Президента, інформує УНН.

"В Україні за останню добу кількість тих, хто одужав від коронавірусної інфекції COVID-19, перевищила число тих, хто захворів: 341 та 339 осіб відповідно. Ця мінімальна перевага та зменшення кількості хворих навіть при збільшенні тестувань свідчать про позитивну тенденцію на шляху до подолання епідемії (пандемії - ред.)", - зазначив Президент. 

Також в цьому контексті прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про новацію Італійської Республіки із залучення волонтерів для допомоги у дотриманні заходів безпеки.

"Це дуже хороша ідея. Підтримую її втілення в Україні. Волонтери могли б нагадувати людям про потребу соціальної дистанції, носіння масок. Таким чином, виходячи з карантину, ми пам’ятали б, що загроза все ще існує й треба дотримуватися правил безпеки", – сказав Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зафіксовано вже понад 21,5 тис. випадків COVID-19.

Також Президент порушив питання страховок для лікарів, які борються з коронавірусною інфекцією.

"Ми говорили про хороший приклад Луганської облдержадміністрації, яка застрахувала всіх медиків, котрі працюють на передовій. Я вже наголошував, що це треба втілити по всій Україні. Будь ласка, зберіть усі документи, які дадуть зрозуміти, коли наші лікарі будуть застраховані", – звернувся Президент до міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Як повідомлялося раніше в УНН, Зеленський провів переговори із президентом Словаччини: про що йшлося.

Українські Національні Новини

Політика