potuzhniy-tayfun-u-yaponiyi-zabrav-zhittya-shesti-lyudey

Потужний тайфун у Японії забрав життя шести людей

 • 11797 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Шестеро людей загинули і близько 160 осіб отримали поранення у результаті найпотужнішого за останні 25 років тайфуну "Джебі" в Японії. Про це УНН повідомляє з посиланням на NHK.

Через потужний вітер в префектурі Осака на японському острові Хонсю танкер врізався у міст, що зв'язує міжнародний аеропорт Кансай з містом Ідзумі-Сано в Осаці. Екіпаж не міг запустити двигун, і влада чекає поліпшення погодних умов, щоб витягнути судно. Операцію з порятунку екіпажу паливного танкера довелося припинити через те, що прорвало газову трубу. Двоє людей були врятовані, але 9 залишилися на борту.

Через аварію припинилося автомобільне і залізничне сполучення.

Наразі в аеропорту застрягли близько 3000 мандрівників. Цей аеропорт є одним з головних для прийому туристів в Японії. Зараз він повністю закритий через повінь.

Представники міністерства транспорту країни заявили, що кілька літаків затопило. У деяких частинах будівлі терміналу немає електрики.

Також повідомляється про проблеми з мобільним зв'язком.

Вітер в Осаці був настільки силним, що з будинків позривало дахи, а вантажівки перекидалися. Автобусне сполучення між Токіо і Окаямою призупинено. Авіакомпанії скасували сотні внутрішніх рейсів, запланованих на вівторок в основному на заході Японії.

Влада попереджає, що сильний дощ може призвести до зсувів або повеней.

Українські Національні Новини

Новини Світу