potuzhniy-vibukh-stavsya-na-rumunskomu-npz-u-chornomu-mori-ye-postrazhdali

Потужний вибух стався на румунському НПЗ у Чорному морі, є постраждалі

 • 35860 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. На румунському НПЗ Petromidia з переробки сирої нафти в Чорному морі стався вибух, у результаті троє людей отримали поранення, одна людина зникла безвісти. Ще у двох людей серйозні опіки тіла. Про це пише УНН з посиланням на Replica Online та Dobrogea TV.

Деталі

Сьогодні близько полудня на нафтопереробному заводі Petromidia, за 25 км на північ від Констанци, стався вибух, після якого спалахнула велика пожежа. Високий стовп диму можна побачити з пляжів Мамая та інших прилеглих міст, включаючи Констанцу, де жителі також повідомили, що чули гучний хлопок, перш ніж побачили дим.

За даними Replica Online, три людини поранені, одна людина зникла безвісти, один з опіками понад 45% тіла і один з важкими опіками. Усі інші співробітники евакуйовані.

Міністр навколишнього середовища Танцос Барна заявив, що вплив на навколишнє середовище може бути дуже серйозним.

На місце події виїхали міністр внутрішніх справ Лучіан Боде і голова DSU Раєд Арафат.

ISU Constanta (Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій) рекомендує людям покинути район, де стався вибух і залишатися в приміщенні. Було видано попередження RO-ALERT. Влада запустили червоний план реагування з розгортанням декількох спеціальних автомобілів, машин швидкої допомоги і одного мобільного автомобіля інтенсивної терапії. Також були викликані додаткові групи реагування з сусідніх округів.

Довідка

Нафтопереробний завод Petromidia - найбільший нафтопереробний завод в Румунії і один з найбільших у Східній Європі, розташований в Неводарі, округ Констанца. Належить компанії Rompetrol (KMG International).

Українські Національні Новини

Новини Світу