povedinka-rosiyan-u-minsku-zasvidchuye-prichetnist-moskvi-do-vbivstva-zakharchenka-geraschenko

Поведінка росіян у Мінську засвідчує причетність Москви до вбивства Захарченка - Геращенко

 • 12558 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Все, що відбувалось на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську в середу, 5 вересня, лише підтверджує, що вбивство ватажка бойовиків в Донецьку Олександра Захарченка було сплановано його кураторами з Москви. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України на переговорах з гуманітарних питань у Мінську Ірина Геращенко, передає УНН.

“Мінськ. Все, що сьогодні тут відбувалося, тільки цементує в думці, що вбивство ватажка бойовиків в Донецьку було сплановано його кураторами з Москви (Кремль зачищає свідків своїх злочинів і своїх подільників на окупованому Донбасі), або ж це були кримінальні рейдерські розборки між самими терористами”, — наголосила вона.

За словами Геращенко, українська сторона поставила вимогу РФ негайно надати повну інформацію щодо фактів і заяв, що з’явилися в ЗМІ, що російська сторона направила на окупований Донбас слідчих для розслідування вбивства ватажка бойовиків.

“По-перше, це грубе порушення українського законодавства, на нашій суверенній території слідчі дії можуть вести тільки українські слідчі органи, або ж — з дозволу відповідних структур, а ми росіянам таких дозволів не давали. По-друге, це й порушення Кримінального кодексу самої РФ, який передбачає, що слідчі органи можуть працювати тільки на території федерації. Й фактично це визнання окупації РФ Донбасу, якщо там вже шастають не лише військові, ФСБшники, потіряшки, але й слідчі”, — йдеться в повідомленні учасниці мінських переговорів.

“Росіяни категорично відмовилися надати ОБСЄ і Україні будь-яку інформацію про ці свої слідчі групи. Так само у звітах СММ ОБСЄ зафіксовано, що росіяни також відмовилися продемонструвати тіла взірваних бойовиків і не допустили до лікарень, де утримують поранених. Це ще раз свідчить про російський слід зачистки подільників”, — додала Геращенко.

Крім того, за інформацією першої заступниці голови ВР, українська сторона під час зустрічі поцікавилась щодо місцеперебування колишнього ватажка “ЛНР” Ігора Плотницького, щодо якого в Україні відкрита низка кримінальних справ. Геращенко заявила, що “відповіді немає”.

Як повідомляв УНН, Захарченко загинув 31 серпня внаслідок вибуху в ресторані в центрі Донецька. В СБУ підтвердили його загибель, але підкреслили, що відношення до цього не мають.

У ФСБ РФ невдовзі заявили, що їхні слідчі вже розслідують на Донбасі загибель Захарченка.

Українські Національні Новини

Політика