poveni-v-ukrayini-ugorschina-gotova-napraviti-na-dopomogu-soldativ-batalyonu-tisa

Повені в Україні: Угорщина готова направити на допомогу солдатів батальйону "Тиса"

 • 20843 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Угорщина готова залучити Багатонаціональний інженерний батальйон “Тиса” для подолання наслідків повеней і паводків в західних областях України. Про це написав у Facebook міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто, передає УНН.

"Через погодні умови в деяких частинах України в останні дні з'явилися повені і паводки. Ми запропонували свою допомогу нашим сусідам для успішного захисту та відновлення. Угорські солдати Багатонаціонального технічного батальйону Тиса, який спеціалізується на виконанні завдань після стихійних лих, готові відправитися в вказане місце, якщо цього потребуватиме українська влада", - написав Сіярто.

На його слова незабаром була відповідь міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який назвав Угорщину "хорошим сусідом".

"Щиро вдячний, що мій колега і друг Петер Сіярто так швидко відгукнувся на українському пропозицію залучити Багатонаціональний інженерний батальйон "Тиса" для подолання наслідків негоди в західних українських областях. Саме так повинні діяти справжні партнери і хороші сусіди. Працюємо також з іншими країнами і НАТО, щоб допомогти українським регіонам, які постраждали", - повідомив дипломат.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України звернулося до держав-партнерів і штаб-квартир міжнародних організацій з проханням про допомогу в подоланні наслідків природного лиха на Заході країни.

Представництво України при ЄС та Місія України при НАТО звернулися до інститутів ЄС і структурам Альянсу, щоб активувати механізм цивільного захисту ЄС і залучити Євроатлантичний центр НАТО з реагування на катастрофи природного та техногенного характеру.

Українські Національні Новини

Політика