povernennya-aktsizu-na-palne-u-minekonomiki-dali-prognoz-schodo-tsin-na-zapravkakh

Повернення акцизу на пальне: у Мінекономіки дали прогноз щодо цін на заправках

 • 193644 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. В Україні подолали ситуацію з дефіцитом пального, і ціни падають. У разі часткового повернення акцизу у Мінекономіки не очікують здорожчання пального. Про це сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін в ефірі національного телемарафону, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні можна впевнено говорити, що та тимчасова ситуація з дефіцитом пального, яку ми мали на початку літа, сьогодні подолана. У країні достатня кількість і бензину, і дизелю. Відповідно - пропозиція достатня. А це означає, що ціни ідуть вниз", - сказав Кудін.

Окрім того, з його слів, трохи знизилася світова ціна на нафту, що також позитивно впливає на цінову динаміку.

Цитата

"І ми сподіваємося, що в ситуації, коли ціна могла би піти вниз, якраз введення акцизу негативно не відобразиться на громадянах. Люди фактично цього не повинні відчути", - наголосив він.

"Сподіваємося, що усі побоювання про зростання ціни не справдяться. Ми не очікуємо підвищення цін на пальне через цю ініціативу", - заявив Кудін.

При цьому заступник міністра вказав, що акциз на пальне - це "головний механізм наповнення Дорожнього фонду". "Тому часткове повернення акцизу дозволить уряду продовжити відновлення і доріг, і мостів", - пояснив він.

Доповнення

Уряд вніс у ВР законопроект №7668 щодо змін ставок акцизного податку, яким передбачено замість нульової ставки акцизу встановити акциз в розмірі 100 євро за 1000 літрів для всіх видів палива.

Ним планується повернути акциз на пальне, яке скасували у березні.

Українські Національні Новини

Економіка