povernennya-ditey-v-ukrayinu-scho-neobkhidno-znati

Повернення дітей в Україну: що необхідно знати

 • 1212806 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. У МВС роз’яснили правила в'їзду для дітей, котрі були примусово вивезені з України на територію рф, а також для тих, які народились за кордоном, передає УНН.

Деталі

Відомо, що на сьогодні діють правила в’їзду в Україну дитини – громадянина України, яка народилася за кордоном і має іноземне свідоцтво про народження. Також з'явився механізм оформлення посвідчення на повернення в Україну особи, котру примусово вивезли в російську федерацію.

МВС повідомляє: дитина може в'їхати у супроводі своїх законних представників, наприклад батьків, опікунів на підставі посвідчення особи на повернення в Україну. Його потрібно отримати в найближчій українській дипломатичній установі у країні, де перебувають ці люди.

Зазначають, що для повернення в Україну особи, яку примусово вивезли в рф потрібно звернутися до територіального органу Державної міграційної служби. Потрібно це, тому що зазвичай документи, які посвідчують особу і підтверджують належність до громадянства України у таких людей відсутні. Таким чином, звернення до ДМС дає право оформити посвідчення на повернення в Україну.

Нагадаємо

В Україні спрощують отримання допомоги від держави для сімей з дітьми - це можна буде зробити через портал "Дія".

Українські Національні Новини

Наші за кордоном