povernennya-miru-ta-zustrich-iz-trampom-stali-vidomi-podrobitsi-zustrichi-zelenskogo-i-pensa

Повернення миру та зустріч із Трампом: стали відомі подробиці зустрічі Зеленського і Пенса

 • 14384 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Віце-президентом США Майком Пенсом. Зустріч відбулася у Варшаві в рамках участі у меморіальних заходах з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни. Як повідомили в Офісі Президента України, йшлося про покрокову стратегію повернення миру в Україну та майбутній візит Зеленського до США, передає УНН.

"Українська та американська сторони обговорили ситуацію на Донбасі та покрокову стратегію повернення миру в Україну. Майк Пенс запевнив, що США не змінять позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. У фокусі уваги сторін було надання військово-технічної допомоги Україні", - йдеться у повідомленні.

Сторони також обговорили співпрацю в енергетичній сфері, наголосивши на важливості підписаного Меморандуму про взаєморозуміння між Україною, Польщею та США. Віце-президент Майк Пенс особливо відзначив підтримку Сполученими Штатами незалежності України в енергетичному питанні, повідомили в Офісі.

Крім того, йшлося про майбутній візит Володимира Зеленського до США та зустріч з Президентом Дональдом Трампом, зазначено у повідомленні.

Раніше Віце-президент США Майк Пенс заявив у неділю, що Вашингтон продовжить надавати підтримку Україні.

Українські Національні Новини

Політика