povernennya-navalnogo-omon-zastosovuye-silu

Повернення Навального: ОМОН застосовує силу у "Внуково"

 • 15979 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. У московському аеропорту "Внуково" ОМОН почав бити і жорстко затримувати людей, які чекають прильоту опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє Telegram-канал Baza, інформує УНН.

"Біля аеропорту "Внуково" проходять затримання тих, хто прийшов зустрічати Навального. За словами очевидців, поліція діє дуже жорстко", - йдеться в повідомлення.

До того ж, за приблизними підрахунками кореспондента @avtozaklive біля входу в аеропорт знаходиться близько тисячі осіб.

На даний момент в аеропорту "Внуково", куди повинен прибути російський опозиціонер Олексій Навальний, почалися затримання. Серед затриманих активіст, який недавно вийшов на свободу, Костянтин Котов і юристка Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Любов Соболь.

Раніше УНН повідомляв, що російський опозиціонер Олексій Навальний разом зі своєю дружиною Юлею вилетів літаком з Берліна до Москви.

Нагадаємо, у Москві посилено готуються до зустрічі російського опозиціонера Олексія Навального, який сьогодні має прибути до "Внуково" літаком з Німеччини.

Як повідомляє Telegram канал Avtozak, поліція відмовляється пропускати в аеропорт людей без квитка на літак.

Також, УНН повідомляв, що в Росії почали затримувати журналістів і активістів, які прямували в Москву, для зустрічі Олексія Навального. Так, правоохоронні органи затримали головного редактора Telegram-каналу "Агіт Росія" Павла Іванкіна, кореспондента "Медіазони" Давида Френкеля і двох активістів Олексія Барича і Олександра Края.

Раніше повідомлялося, що 13 січня Олексій Навальний оголосив, що повернеться в Росію з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". За словами Навального, він прилетить 17 січня рейсом "Побєди", який повинен приземлитися у Внуково.

Пізніше ФСВП заявила, що "зробить все дії по затриманню" Навального до рішення суду про заміну йому умовного терміну на реальний по справі "Ів Роше". Відомство попросило призначити політику реальний термін 11 січня, заявивши, що він не виконує обов'язки умовно засудженого і ухиляється від контролю інспекції.

До того ж, прокуратура Москви попередила про відповідальність осіб, які закликають до участі в неузгодженій масовій акції в аеропорту "Внуково" 17 січня, куди з Німеччини повертається опозиціонер Олексій Навальний.

Охороняти безпеку під час прибуття російського опозиціонера в аеропорт "Внуково" буде, в цілому, 100 поліцейських.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП