povernuti-ukrayini-z-rf-sudna-vidpravlyat-na-remont

Повернуті Україні з РФ судна відправлять на ремонт

 • 12688 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Катери "Бердянськ" та "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" відправляться на завод для ремонту. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Катер "Нікополь" і буксир "Яни Капу" вже наступного тижня будуть відправлені на завод. Другий катер, "Бердянськ", стане на ремонт дещо пізніше", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше судна не відновлювали в зв’язку зі слідчими діями та проведенням балістичної експертизи, хоча вони прибули на базу ВМС ЗСУ у знищеному стані і їх доставляли буксири.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряки заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО у Москві.

7 вересня до Києва повернулися 35 заручників, у тому числі 24 моряки. Вони повернулися на батьківщину в рамках обміну між Україною і РФ.

А 20 листопада 2019 року українські катери "Нікополь", "Бердянськ" та "Яни Капу" повернулись з полону в анексованому Росією Криму.

Також нагадаємо, 21 листопада Президент України Володимир Зеленський заявив, що повернуті з російського полону кораблі ВМС "Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу" відремонтують протягом трьох місяців.

Українські Національні Новини

Суспільство