povidomlyayetsya-scho-zatrimanoyu-v-borispoli-viyavilasya-matir-onischenka

Повідомляється, що затриманою в "Борисполі" виявилася матір нардепа Онищенка

 • 12634 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. В аеропорту "Бориспіль" затримали матір народного депутата Олександра Онищенка, підозрювану в участі у злочинній схемі по розкраданню газу. Про це повідомляється у Telegram-каналі "NABU Daily by Олег Новіков", передає УНН.

"В аеропорті "Бориспіль" затримали мати нардепа-втікача Олександра Онищенка Інессу Кадирову у справі "газових схем", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як заявляли у САП, в аеропорту "Бориспіль" затримано ймовірну учасницю злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування".

Як повідомляв УНН, за версією слідства, народний депутат Олександр Онищенко є засновником та керівником злочинної організації, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації природного газу. Внаслідок таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. З-поміж них — двоє близьких людей, які виконували роль співорганізаторів, решта — працівники ПАТ "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

Народного депутата Олександра Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.4 ст.28 ч.2 ст.205, ч.4 ст.28 ч.3 ст.209, ч.4 ст.28 ч.2 ст.364-1, ч.4 ст.28 ч.2 ст.366 КК України.

Українські Національні Новини

Політика