povin-v-indiyi-schonaymenshe-125-lyudey-zaginuli-pislya-prolivnogo-doschu-yakiy-viklikav-zsuvi

Повінь в Індії: щонайменше 136 людей загинули після проливного дощу, який викликав зсуви

 • 23706 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Щонайменше 136 людей загинули в Індії в результаті проливних злив, що викликали сильні зсуви, в результаті яких були поховані будинки і затоплені вулиці. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Штат Махараштра постраждав від найсильніших липневих дощів за останні 40 років, з повенями, що тривали кілька днів.

Чотири зсуви в районах Райгад і Ратнагірі забрали 59 життів, ще близько 1 000 осіб опинилися в пастці на дахах будівель і транспортних засобів через повінь.

На південний схід від фінансової столиці Мумбаї, 42 людини загинули в результаті зсувів, які зруйнували село, і ще десятки пропали безвісті.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, близько 27 осіб загинули в районі Сатара після знесення будинків, а ще 20 людей загинули в східних районах Гонд і Чандрапур.

У деяких частинах західного узбережжя Індії випало до 594 мм дощу. На гірській станції Махабалешвар був зафіксований найвищий рівень щоденних опадів за всю історію спостережень - 60 см за 24 години.

За даними місцевої влади, на сьогоднішній день з районів, що постраждали від проливних дощів, врятовано близько 90 тисяч людей.

Міністерство оборони повідомило, що в числі тих, хто допомагає в рятувальній операції, - армія, флот, берегова охорона та Національні сили реагування на стихійні лиха.

У п'ятницю влада оголосила тривогу в південному штаті Телангана після того, як сильний дощ викликав повінь в столиці штату Хайдарабаді. У цьому місяці в місті випало близько 30 см дощу, що, на думку експертів, є найсильнішим липневим дощем в цьому районі за десятиліття.

Доповнення

Протягом літнього сезону мусонів в Індії часто буває повінь, коли сильний дощ послаблює конструкції часто погано побудованих будівель.

Руйнування в Індії відбуваються після проливних дощів в Китаї та Західній Європі, а також хвиль тепла в США і виснажливої ​​спеки в Великій Британії, що викликає нові побоювання з приводу впливу на зміни клімату.

Українські Національні Новини

Новини Світу