povin-v-turechchini-kilkist-zagiblikh-zrosla-do-31

Повінь в Туреччині: кількість загиблих зросла до 31

 • 20204 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Повінь, яка охопила міста чорноморського узбережжя Туреччини, забрала життя 31 людини. Про це пише УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

На півночі Туреччини триває масштабна пошуково-рятувальна операція після того, як під час повені вздовж узбережжя Чорного моря загинула щонайменше 31 людина.

Провінція Кастамону є найбільш постраждалою територією, в якій загинуло 29 осіб. Двоє інших загинули в Сінопі на узбережжі.

Повінь спричинила обвалення деяких будівель, зруйнування кількох мостів, засмічення деяких вулиць розбитими автомобілями та припинення електропостачання.

У районі затоплення поблизу Чорного моря гелікоптери зірвали деяких людей з дахів; інших вдалося врятувати на човні Більше 1700 людей були евакуйовані, а 330 сіл зараз залишаються без електроенергії після повені, яка пошкодила лінії електропередач.

Доповнення

У північних причорноморських провінціях Туреччини пройшли сильні дощі та повені. Найбільше постраждало від повені місто Кастамону, де в деяких районах вода піднялася на 3-4 метра. Паводки торкнулися прибережних провінцій Айдин, Стамбул, Синоп і Самсун.

Міністр сільського і лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі заявив, що катастрофа стала найгіршою за останні 50-100 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Повінь в Туреччині: кількість загиблих зросла до 31

     • 20204 переглядiв

    Таліби захопили ще 4 столиці провінцій в Афганістані

     • 21920 переглядiв

    На Буковині виявили 29 нових випадків коронавірусу за добу

     • 20752 переглядiв