povirenogo-ukrayini-viklikali-v-mzs-rf-u-kiyiv-peredayut-notu-protestu-cherez-aktsiyu-pid-posolstvom-rosiyi-1

Повіреного України викликали в МЗС РФ: у Київ передають ноту протесту через акцію під посольством Росії

 • 10670 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Тимчасовому повіреному в справах України в РФ Василю Покотилу викликали у МЗС Росії і висловили рішучий протест у зв'язку з акцією під російським посольством в Києві. Росія також направила в МЗС України ноту протесту через це. Про це повідомили в п'ятницю, 28 травня, у МЗС РФ, передає УНН.

Цитата:

"28 травня в МЗС Росії був викликаний тимчасовий повірений у справах України в Російській Федерації В.І.Покотило, якому було висловлено рішучий протест у зв'язку з триваючими провокаційними акціями біля посольства Росії в Києві... Посольство Росії в Києві направило в МЗС України ноту протесту в зв'язку з інцидентом", - йдеться у заяві МЗС РФ.

Деталі

У російському дипвідомстві пояснили, що викликали українського дипломата після акції біля будівлі їх посольства 26 травня. Під час акції тоді підпалили імпровізований макет "Кремля". У МЗС РФ заявили, що через акцію був "заблокованим центральний вхід до посольства" і "почули" на ній образи на адресу російського керівництва.

"Українському дипломату було заявлено, що російська сторона розглядає цю провокацію як чергове грубе порушення Україною положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року", - вказали у МЗС РФ, виступивши з вимогою унеможливити "подібні акції".

Українські Національні Новини

Політика