povistka-ne-mozhe-buti-oskarzhena-v-bud-yakomu-sudi-vs

Повістка не може бути оскаржена в будь-якому суді - ВС

 • 190960 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Касаційний адміністративний суд Верховного Суду роз’яснив, що повістка не може бути оскаржена в будь-якому суді, пише УНН.

Цитата

"Повістка не може бути оскаржена в будь-якому суді, тому що цей документ є лише засобом оповіщення особи про необхідність виконати військовий обов’язок відповідно до закону", - пояснили у ВС.

Деталі

Як повідомляється, позивач оскаржив до суду наказ про зобов’язання прибути до пункту збору відповідно до врученої повістки.

Але, відзначили у суді, "повістка є лише засобом оповіщення військовозобов’язаної особи для її прибуття на вказану дату до територіального центру комплектування".

"По суті оскаржувана позивачем повістка, яка складена відповідачем на виконання законодавства з питань військового обов’язку та вручена позивачеві, не є рішенням чи дією суб’єкта владних повноважень у розумінні КАС України", - зазначили у Верховному Суді.

Обов’язок військовозобов’язаної особи з’явитися за викликом до відповідного територіального центру комплектування, наголосили у ВС, встановлений не оскаржуваною позивачем повісткою, а Законом України "Про військовий обов’язок і військову службу".

"Наведене свідчить про відсутність порушення суб’єктом владних повноважень прав, свобод або інтересів позивача на момент його звернення до суду", - вказали у ВС.

Доповнення

Лише станом на середину серпня на кордоні спіймали понад 700 чоловіків з підробленими довідками про непридатність до служби.

Українські Національні Новини

Суспільство