povistki-v-sud-cherez-diyu-scho-proponuyut-zminiti-u-zakonodavstvi

"Повістки" в суд через "Дію": що пропонують змінити у законодавстві

 • 227609 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Верховна Рада сьогодні, як очікується, розгляне зміни до законодавства про судочинство. Ними пропонується дозволити висилати повідомлення про суди через сервіс державних послуг "Дія", пише УНН.

Деталі

Йдеться про законопроект про внесення змін до ЗУ “Про судоустрій і статус суддів” щодо здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану, який зареєстрував колектив депутатів під №7315 ще 26 квітня.

Автори зазначають: в умовах воєнного стану складніше стало інформувати учасників судового процесу про засідання. У тому числі поштою.

Тож, вони пропонують дозволити робити це і через "Дію".

Метою законопроекту, таким чином, є "запровадження додаткового повідомлення учасників судового процесу про розгляд справи з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, в тому числі з використанням мобільного додатку порталу "Дія".

Також, як вказано у пояснювальній записці, передбачається дозволити отримання стороною у справі через цей додаток судового рішення, виконавчого документу.

"Надання в такому вигляді інформації не матиме статусу офіційного повідомлення, але учасник судового процесу буде поінформований і зможе в подальшому вжити необхідних заходів для захисту своїх прав та інтересів", - вказують розробники законопроекту.

Також пропонується запровадження можливості проведення зборів суддів дистанційно у режимі відеоконференції під час дії воєнного чи надзвичайного стану, а також під час дії карантину через COVID-19.

Доповнення

Верховна Рада збирається на чергове засідання. Планується розгляд змін до Бюджету-2022, законопроектів про повідомлення учасників судового процесу про розгляд справи через "Дію", дистанційне голосування у ВР, звернення до РНБО щодо санкцій проти представників рпц. Також очікується внесення питання про звільнення Омбудсмена.

Українські Національні Новини

Політика