povitryani-tsili-na-kiyivschini-rosiyani-mogli-zastosuvati-kuli-z-vidbivachami-ignat

Повітряні цілі на Київщині: росіяни могли застосувати кулі з відбивачами

 • 499849 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Російські окупанти могли використати сьогодні в Київській області кулі з відбивачами, або разом з БПЛА. Про це в ефірі українського телеканалу повідомив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Цитата

Коментуючи оголошення повітряної тривоги у Київській області, він сказав, що не може точно в режимі онлайн повідомити, але згадав про використання окупантами повітряних куль.

"Дідівські методи, які зараз ворог застосовує - ті повітряні кулі. Це не зонд, не аеростат, це просто куля, яка кусок металу несе. І, звичайно, Повітряні сили, які 24 на 7 сканують небо України, (...) ведуть радіо-локаційну розвідку повітряного простору", - вказав він.

"Ворог хоче, щоб по них працювали. Використовують їх як хибні цілі, щоб виснажувати нашу ППО у боєкомплекті й розсіювати увагу. А ще та куля може приховати разом використаний БПЛА десь... Тому, що там зараз відбулося, по якому об'єкту саме працювали, можливо, саме такий сценарій і був, що були й кулі, і БПЛА. Зараз не маю точної інформації, будемо з'ясовувати оперативно", - розповів Ігнат.

Доповнення

У небі Київської області виявили повітряні цілі, працює ППО.

Українські Національні Новини

Війна