povne-embargo-yes-na-rosiysku-naftu-ochikuyetsya-za-9-misyatsiv-yevrokomisar

Повне ембарго ЄС на російську нафту очікується за 9 місяців - єврокомісар

 • 110609 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Повне ембарго на російську нафту, як очікується, буде запроваджено Європейським Союзом за 9 місяців, повідомив єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні в інтерв'ю Il Messaggero, пише УНН.

Цитата

"Я думаю, що ми знайдемо спільний курс, щоб поступово досягти цього протягом наступних кількох місяців. Ми не повинні приховувати, що це рішення вплине на нашу економіку, але вплив на російську економіку буде набагато більшим", - сказав Джентілоні.

"Наша пропозиція - домогтися ембарго, залежно від видів нафтопродуктів, протягом 9 місяців. Виконання цього в коротші терміни може мати наслідки для світових цін на нафту, що парадоксально суперечать нашим цілям", - зазначив єврокомісар.

Деталі

На запитання, чи справді санкції впливають на москву, Джентілоні зазначив, що "той, хто каже інакше, помиляється".

"Центральний банк росії оцінив цьогорічну рецесію в 9%. Наша економіка, безумовно, теж уповільниться", - зазначив єврокомісар.

Доповнення

Посли ЄС не дійшли згоди щодо нафтового ембарго проти рф.

За повідомленнями, посли ЄС збираються знову зустрітися 6 травеня, щоб влагодити розбіжності щодо санкцій проти рф: проблема у питанні нафтового ембарго для Угорщини, Словаччини, Болгарії та Чехії, а також зі списками певних імен.

Українські Національні Новини

Економіка