povne-energetichne-embargo-a-takozh-vidklyuchennya-rosiyskikh-ta-biloruskikh-bankiv-vid-swift-shmigal-ozvuchiv-yakikh-krokiv-ukrayina-ochikuye-vid-yes

Повне енергетичне ембарго, а також відключення російських та білоруських банків від SWIFT: Шмигаль озвучив, яких кроків Україна очікує від ЄС

 • 253530 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Повне енергетичне ембарго, а також відключення всіх російських та білоруських банків від SWIFT — це першочергові кроки, на які ми очікуємо від ЄС та інших наших партнерів. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільної прес-конференції у Брюсселі з Високим представником Європейського Союзу Жозепом Боррелем та Комісаром Європейського Союзу з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї, передає УНН.

Цитата

«Повне енергетичне ембарго, а також відключення всіх російських та білоруських банків від SWIFT — це першочергові кроки, на які ми очікуємо від ЄС та інших наших партнерів. росія веде енергетичну війну проти Європейського Союзу, і Європа має реагувати відповідним чином», — відзначив Шмигаль.

Додамо

Високий представник ЄС Жозеп Боррель у свою чергу наголосив, що ЄС буде підтримувати Україну фінансово, політично та військово стільки, скільки буде потрібно для перемоги.

«Ми повні рішучості побудувати сильну, заможну Україну як частину європейської родини», — відзначив Жозеп Боррель.

Також Високий представник ЄС Жозеп Боррель і Комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї відзначили важливий прогрес України в імплементації реформ, які відбулися попри повномасштабну війну росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та ЄС уклали 5 важливих угод, які наближують країну до вступу до Євросоюзу

Українські Національні Новини

Політика