povtorne-goloduvannya-zagrozhuye-zhittyu-balukha-denisova

Повторне голодування загрожує життю Балуха - Денісова

 • 15761 переглядiв

КИЇВ, 28 червня. УНН. Повторне голодування небезпечне для життя українського політв'язня Володимира Балуха. Про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Стурбована звісткою про те, що український політв'язень Володимир Балух, якого утримують у колонії Тверської області РФ, знову оголосив голодування. Це вже друге його голодування. Минулого року Володимир голодував 205 днів. Це неабияк підірвало його здоров'я. Друге голодування є небезпечним для його життя. Нелюдські умови утримання, зокрема перебування більше двох місяців у штрафному ізоляторі та позбавлення права зустрічі з консулом змусили його знову вдатися до такого радикального кроку", - написала вона. 

Денісова підкреслила, що український консул в РФ тричі марно намагався зустрітися з українським політв'язнем. Адміністрація установи, попри те, що Володимир неодноразово заявляв, що є громадянином України, наполягає на його російському громадянстві через кримську прописку.

"Я звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням перевірити умови тримання Володимира Балух та вжити заходи з відновлення його права на зустріч з консулом України", - додала Омбудсмен. 

Як повідомляв УНН, Балух знову оголосив голодування через "нелюдські умови утримання"

Українські Національні Новини

Здоров'я