povtorni-mistsevi-vibori-cherez-porushennya-politsiya-sklala-35-protokoliv

Повторні місцеві вибори: через порушення поліція склала 35 протоколів

 • 12876 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. У день повторних місцевих виборів правоохоронці зафіксували 84 повідомлення про порушення виборчого законодавства. За результатами реагування на повідомлення складено 35 протоколів. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

Так, вчора, 17 січня, на території 15 регіонів держави відбулися повторні вибори депутатів місцевих, сільських та селищних рад, міських голів.

"У ході проведення голосування органами та підрозділами Національної поліції України зафіксовано 84 повідомлення про порушення виборчого законодавства. За результатами реагування на повідомлення складено 35 протоколів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з них 32 протоколи – за ст. 212-22 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Публічне розголошення виборцем, учасником референдуму результатів волевиявлення в приміщенні для голосування).

Також по одному протоколу складено за ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство), ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) та ст. 212-10 КУпАП (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму).

Як повідомлялося, п'ятеро киян намагались проголосувати у Броварах за незаконною пропискою.

Нагадаємо, у Центральній виборчій комісії оприлюднили явку на повторних виборах. Відзначимо, що найвища зафіксована у Броварах, а найнижча у Борисполі.

Українські Національні Новини

Політика