poyizd-chotirokh-stolits-zminit-grafik

Поїзд "чотирьох столиць" змінить графік

 • 13550 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Міжнародний поїзд "чотирьох столиць" №31/32 "Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига" змінить графік і курсуватиме частіше, починаючи з 30 січня. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

"Починаючи з 30 січня 2019 року, міжнародний поїзд "Чотири столиці" №31/32 "Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига" курсуватиме частіше: один раз на чотири дні замість одного разу на тиждень", - йдеться у повідомленні.

За словами голови УЗ Євгена Кравцова, про збільшення періодичності курсування поїзда домовилися залізничні адміністрації України, Білорусі, Литви та Латвії, адже нині це сполучення користується попитом у пасажирів. "Населеність в напрямку Київ – Рига складає 49%, у зворотному – 40%. Це гарні показники, що говорять про популярність сполучення до європейських столиць та його економічну рентабельність для української залізниці", –  сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потяг "чотирьох столиць" до Таллінна буде йти понад добу

Аналіз пасажиропотоку в даному сполученні свідчить, що найбільше пасажирів цим поїздом прямує до Латвії (45%) та Литви (38%) і менше до Білорусі (17%). Загалом у період з 28 вересня 2018 року по 11 січня 2019 року в обох напрямках поїздом подорожували понад 4,3 тис. пасажирів.

З періодичністю курсування раз на чотири дні поїзд №31/32 вирушатиме з Києва, починаючи з 30 січня, а у зворотному напрямку з Риги – з 31 січня. При цьому розклад руху поїзда не змінюється.

Нагадаємо, поїзд "чотирьох столиць" курсує з 28 вересня 2018 року. 

Українські Національні Новини

Економіка