poyizdki-do-yevropi-u-mzs-nazvali-prichini-cherez-yaki-yes-ne-vidkrivaye-kordoni-z-ukrayinoyu

Поїздки до Європи: у МЗС назвали причини, через які ЄС не відкриває кордони з Україною

 • 18374 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Комітет постійних представників ЄС не вніс Україну до переліку країн, з яких наразі дозволений вільний в’їзд на територію Європейського Союзу через те, що у період проведення комітетом оцінки епідеміологічної ситуації в Україні не відповідає необхідним критеріям. Про це у коментарі УНН повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Цитата:

"Рекомендація формується, зокрема, на основі чотирьох факторів: коефіцієнту повідомлень про нові випадки COVID-19 на 100 тисяч населення за попередні 14 днів, кількості тестів за 7 днів, рівня позитивних тестів та природи вірусу, зокрема наявності більш небезпечних штамів", – зазначив він.

Деталі

Як зазначили в МЗС, держави-члени ЄС переглядають перелік третіх країн для вільного в’їзду на територію Євросоюзу раз на два тижні. За той період, коли Європейська Комісія здійснювала оцінку, показники в Україні ще перевищували норму. При цьому, зазначає посадовець, оцінка показників здійснювалась не за останні дні, а за попередні кілька тижнів, коли вони були вищими.

Ніколенко зазначив, що на доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби Представництво України при ЄС взаємодіє із європейською стороною задля включення України до згаданого переліку під час його наступного перегляду через те, що держава все більше наближається до встановленої Єврокомісією норми.

При цьому він наголосив, що рекомендація Європейської Комісії щодо відкриття кордонів ЄС для певного переліку країн не є юридично обов‘язковою.

"Держави-члени Євросоюзу індивідуально схвалюють остаточні рішення про послаблення або посилення обмежень на подорожі. Відповідно, МЗС України працює з європейськими країнами на двосторонньому рівні задля спрощення умов поїздок українців, зокрема визнання свідоцтв про вакцинацію та цифрових COVID-сертифікатів", – резюмував посадовець.

Додамо

Відсьогодні в Євросоюзі вводять свідоцтва з проходження вакцинації — так звані “паспорти вакцинації”.

Українські Національні Новини

Суспільство