pozhezha-na-khimzavodi-zabrudnennya-povitrya-ne-zafiksuvali

Пожежа на хімзаводі: забруднення повітря не зафіксували

 • 12535 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин у повітрі в межах санітарно-захисної зони хімзаводу у місті Калуш Івано-Франківської області, де напередодні сталася масштабна пожежа, не зафіксовано. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Калуської міської ради.

"Відомча лабораторія ТОВ "Карпатнафтохім" проводила відбір та аналіз проб повітря в межах санітарно-захисної зони підприємства. Перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин не зафіксовано", – йдеться в повідомленні.

Як уточнили у міськраді, наразі Калуська міськрайонна філія ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України" проводить моніторинг стану повітря в санітарно-захисній зоні підприємства та в житловій зоні. У міськраді запевнили, що повідомлять про результати лабораторних досліджень.

Нагадаємо, 12 січня о 21:08 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу у корпусі на хімзаводі ТОВ "Карпатнафтохім", поблизу міста Калуш Івано-Франківської області. Пожежу було локалізовано о 23:48. Ліквідувати займання вдалося лише наступного ранку – 13 січня о 10:44.

До гасіння пожежі залучили 110 рятувальників на 20 одиницях техніки.

У ДСНС запевнили, що пожежа на хімзаводі в Калуші не несе загрози для людей та для навколишнього середовища.

Через пожежу на хімзаводі у Калуші відкрили кримінальне провадження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП