pozhezha-na-skladakh-jim-beam-v-kentukki-znischiv-bilshe-7-mln-litriv-viski

Пожежа на складах Jim Beam в Кентуккі знищив більше 7 млн літрів віскі

 • 13148 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. В результаті пожежі на складах компанії-виробника бурбона Jim Beam в штаті Кентуккі було знищено понад 7 мільйонів літрів віскі (45 000 барелів), що може призвести до втрати сотень мільйонів доларів, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Так, під час події згорів «відносно молодий віскі», повідомив представник материнської компанії Beam Suntory.

Компанія не уточнила фінансові втрати. Виробник спиртних напоїв управляє 126 складами в Кентуккі, які вміщають близько 3,3 млн бар релей напою, що означає, що втрати складають близько 1,4% від всієї продукції в штаті.

Як повідомляло агентство, в кінці вівторка загорілися два склади, один з яких був зруйнований. Збиток другого складу обмежився зовнішніми ушкодженнями.

За оцінками, компанія може виробляти від 150 до 210 пляшок стандартного розміру на барель. Згідно з оцінками Bloomberg, при передбачуваної роздрібною ціною від 15 до 35 доларів за пляшку, знищення матеріал може привести до втрати виробником від 90 до 300 мільйонів доларів.

Як повідомляло агентство Associated Press, пожежа могла бути викликаний блискавкою.

Ніхто не постраждав в результаті інциденту, повідомила компанія, зазначивши, що вона «буде працювати з місцевою владою, щоб підтвердити причину і усунути наслідки».

Як повідомляв УНН, в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району горів склад з секонд-хендом.

Українські Національні Новини

Новини Світу