pozhezha-na-truboprovodi-v-kuveyti-zupinila-eksport-naftovogo-koksu

Пожежа на трубопроводі в Кувейті зупинила експорт нафтового коксу

 • 13744 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Пожежа спалахнула рано-вранці в п'ятницю на об'єкті, що належить Кувейтській національній нафтовій компанії, що змусило призупинити експортні операції. Про це пише УНН з посиланням на Al Arabiya.

Деталі

Пожежа в промисловій зоні Шуайба на сході Кувейту не призвела до постраждалих. Пожежа сталася на лінії подачі нафтового коксу. Вуглеподібна речовина є побічним продуктом переробки сирої нафти, яка використовується у сталеливарній та алюмінієвій промисловості.

Лише тиждень тому під час ремонтних робіт на великому нафтопереробному заводі тієї ж компанії сталася пожежа, внаслідок якої загинули двоє азіатських робітників. Ще 10 дістали поранення, п'ятеро з них у критичному стані. За три місяці до цього на тому ж нафтопереробному заводі сталася пожежа, внаслідок якої кілька людей постраждали.

Після смертельної пожежі минулого тижня генеральний директор державної нафтової компанії Валід аль-Бадер заявив, що такі інциденти, хоч і "дуже болючі для нас", але "дуже ймовірні у складній галузі". Він додав, що компанія прагне зменшити кількість таких інцидентів та проводить періодичні перевірки чинних процедур.

Додамо

Кувейт, країна з населенням 4,1 мільйона чоловік, має шостий за величиною запаси нафти у світі.

Українські Національні Новини

Новини Світу