pozhezha-u-chornobili-dsns-vidzvituvala-pro-riven-radiatsiyi

Пожежа у Чорнобилі: ДСНС відзвітувала про рівень радіації

 • 11493 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Перевищення допустимих норм радіації у зв'язку із пожежею у Чорнобильській зоні не зафіксовано. Про це на засіданні уряду повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, передає кореспондент УНН.

"На пожежі, у Києві та області здійснюється посилений дозиметричний контроль. Перевищення допустимих норм у Чорнобильській зоні та за її межами не зафіксовано", - повідомив Чечоткін.

За його словами, станом на 10 годин у місті Києві радіаційний фон складає 11 мкР/год (безпечний рівень - до 30 мкР/год). У місті Чорнобиль радіаційний фон складає 32 мкР/год (безпечний рівень - до 50 мкР/год). На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС радіаційний фон складає 51,6 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/год).

"Розповсюдження продуктів горіння за межі зони відчуження не відбувається. Ситуація на місці пожежі повністю контрольована", - додав очільник ДСНС.

Як повідомляв УНН, пожежа у Чорнобильській зоні наразі не несе загрози для мешканців української столиці, попри невелике підвищення радіаційного фону в самій зоні відчуження. Вітер розвернувся в сторону Білорусі й Росії.

Українські Національні Новини

Суспільство