pozhezha-u-kharkovi-zolotiy-chas-buv-khospisom-ta-mav-status-topovogo

Пожежа у Харкові: “Золотий час” був хоспісом та мав статус “топового”

 • 19343 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Будинок для літніх людей “Золотий час”, де сьогодні сталася пожежа внаслідок якої загинуло 15 осіб, вважався “хоспісом” та відзначався комфортними умовами, інформує УНН.

“Турбота, затишок, професіоналізм. Людина з віком набуває багатство, яке не купити за гроші — знання, мудрість і досвід. Тому старість — це подарунок, і ми зі свого боку робимо все, щоб вона була гідною. Ми створюємо сприятливе оточення для здоров’я розуму, серця і тіла наших постояльців”, — йдеться на сайті закладу.

Відзначимо, що на сайті “Пансіони.ua” “Золотий час” позначений як “Топова пропозиція” у розділі “Хоспіси”. Тобто, “Золотий час” — це медичний заклад, в якому перебували тяжкохворі з прогнозованим летальним наслідком.

Відзначимо, що місяць проживання, згідно з даними сайту, обходиться в 6 тисяч гривень. Подобова ціна перебування — від 450 гривень за добу. Також повідомляється, що у пансіонаті було 35 місць для літніх людей. У номерах могло бути від двох до шести людей. Сам пансіонат знаходиться на околицях Харкова у приватному секторі.

В описі закладу в категорії “Догляд за літніми” вказано:
триразове харчування;
Цілодобовий догляд (24/7);
Реабілітація після інсульту;
Спецумови для хворих з деменцією;
Постійний моніторинг стану здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа у харківському будинку престарілих: з'явились перші відео з місця трагедії

Раніше Президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну "негайно розібратися у ситуації" з пожежею у будинку престарілих у Харкові й роздав низку доручень.

Як повідомляв УНН, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Відзначимо, у 2016 році у селі Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, в якій організовано тимчасове проживання осіб похилого віку, під час пожежі загинуло 18 осіб.

Тоді власнику будинку для літніх людей у Літочках суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а керівництво держави обіцяло здійснити перевірки подібних закладів. І ось, “історія повторилася”.

Українські Національні Новини

Суспільство