pozhezha-v-keyptauni-ye-poboyuvannya-scho-budivlya-parlamentu-par-mozhe-rukhnuti

Пожежа в Кейптауні: є побоювання, що будівля парламенту ПАР може рухнути

 • 20612 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Після початку руйнівної пожежі в Кейптауні з'явилися побоювання, що будівля парламенту ПАР може рухнути. Про це повідомляє Sky News, пише УНН.

Деталі

За словами представника місцевої пожежної служби Джермейна Карелса, пожежа почалася в кабінетах третього поверху будівлі парламенту в Кейптауні і поширилася на залу Національних зборів. За його словами, ніхто не постраждав. Коли пожежники боролися з полум'ям, можна було побачити полум'я і стовп диму, що піднімається в небо.

Представник мерії Кейптауна, відповідальний за безпеку, Жан-П'єр Сміт сказав, що дах старої будівлі обвалився, а третій поверх був зруйнований, включаючи кабінети і тренажерний зал. Він також повідомив журналістам, що пожежна тривога парламенту спрацювала, коли пожежники вже були на місці.

Чоловік у віці 50 років був заарештований у зв'язку з пожежею.

"Є побоювання, що частини комплексу, деякі з яких були побудовані в 1884 році, можуть обрушитися через спеку",-повідомляє телеканал.

Президент ПАР Сиріл Рамафоса сказав, що це "спустошуючі новини", але робота парламенту буде продовжена.

Руйнівна пожежа в парламенті Південної Африки, взята під контроль рано вранці в понеділок, відновилася ближче до вечора, повідомили AFP в пожежній частині.

Доповнення

Президент Рамафоса і багато високопоставлених політиків Південної Африки були в Кейптауні на відспівуванні архієпископа Десмонда Туту, яке відбулося в суботу в міському соборі Святого Георгія, приблизно в кварталі від будівлі парламенту.

BREAKING: The fire at South Africa's national parliament in Cape Town has flared up again as concerns grow of the building's potential collapse.

Read more:https://t.Co/JQEd6PWnWkpic.twitter.com/Khm2SLWjOu

— Sky News (@SkyNews)January 3, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу