pozhezhi-na-luganschini-dosi-gasyat-kilka-oseredkiv

Пожежі на Луганщині: досі гасять кілька осередків

 • 12932 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. На території Луганської області продовжується гасіння пожеж, які виникли 30 вересня та 1 жовтня, на ранок 5 жовтня на трьох осередках пожежі локалізовані, на одному - поблизу села Смолянинове - вживаються заходи щодо локалізації. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані ДСНС України.

"Станом на 8 годину 5 жовтня з 8 основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності 4 осередки ліквідовані, на 3 осередках пожежі локалізовані, вживаються заходи щодо локалізації осередку пожежі лісового масиву в районі с. Смолянинове", - йдеться у повідомленні.

За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, усіх 7 осередків становить понад 20 тис. га.

Авіацією ДСНС протягом 4 жовтня на території Луганської області здійснено 146 скидів (436 тонн води). З початку гасіння пожеж 491 скид (1 тис. 586 тонн води).

Всього до гасіння залучено близько 2 500 осіб та 250 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС 3 літаки АН-32 П та 2 вертольоти.

Нагадаємо, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито 10 проваджень.

Під час ліквідації лісових пожеж виявлено тіла 11 осіб, з яких: 3 особи загинуло внаслідок отруєння продуктами горіння, 1 особа – від отриманих опіків, 3 особи – внаслідок серцевих нападів, причина загибелі ще 4 встановлюється. Постраждало 18 осіб (у тому числі 3 співробітники ДСНС).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП