pozhezhi-na-luganschini-dosi-ne-pogasheno-64-zagorannya-poshkodzheno-250-budivel

Пожежі на Луганщині: досі не погашено 64 загорання, пошкоджено 250 будівель

 • 11170 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. На Луганщині станом на 10 годину з 146 пожеж, які виникли напередодні, 82 вже ліквідовано, 64 - ще гасять. Розповсюдження вогню в бік Сєверодонецька наразі немає. Загалом вогнем пошкоджено орієнтовно 250 будівель. Про це УНН повідомили у пресслужбі ДСНС України.

Так, впродовж доби 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж в природних екосистемах (ліквідовано 82 пожежі, продовжується гасіння 64), які внаслідок надзвичайно складних погодних умов (вітер з ураганними поривами до 20 м/с, тривалий засушливий період) швидко розповсюджувалися на значну площу.

Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування від Станиці-Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.

Основні осередки лісових пожеж:

  • осередок №1 між населеними пунктами Байдівка та Половинкине (Старобільський район) локалізовано на площі 8 га. Не допущено розповсюдження вогню на ці населені пункти.
  • осередок № 2 між селами Піщане, Нижньотепле, Артема (Станично-Луганський район). Загоряння очерету та сухої рослинності на площі понад 20 га. В селі Артема вогнем пошкоджено 3 нежилих будинки і 3 господарчі споруди. Евакуація не проводилася.
  • осередок № 3, який виник поблизу Трьохізбенки (Новоайдарський район) внаслідок сильного вітру (20 м/с) по лісовим масивам поширився до Сєверодонецька (за даними лісгоспів вогнем пройдено близько 8,8 тис. га). Станом на 10 год. вертолітом МІ-8 здійснено 4 скиди в районі с. Боброве.

"Внаслідок пожеж загинуло 5 осіб (4 цивільних, 1 працівник лісгоспу) та госпіталізовано 10 осіб. За оперативними даними вогнем пошкоджено орієнтовно 250 будівель (Воронове - 70, Сиротино - 64, Метьолкіне - 30, Муратове – 26, Капітанове -20, Осколонівка – 20, Кряківка – 2, Трьохізбенка - 2)", - додали у ДСНС.

Евакуйовано 120 осіб, у тому числі із: сіл Муратове - 35 осіб (розміщено в смт Новойдар у школі та лікарні), Воронове - 40, Сиротине - 25, Осколонівка – 20 (евакуйовані із трьох сіл розміщено в м. Сєверодонецьк).

"Силами ДСНС на околиці Сєверодонецька здійснюється гасіння пожежі на складі побутової хімії та лакофарбових виробів; пожежі на заводі антисептиків (зберігається 30 тонн спирту) та на хлораторній насосної станції ліквідовано (зберігається 280 кг хлору). На даний час розповсюдження вогню в сторону м. Сєверодонецька немає", - вказали у ДСНС.

  • осередок № 4 поблизу с. Вільхове (Станично-Луганський район) вогнем пройдено 200 га лісу.
  • осередок № 5 поблизу с. Болотене (Станично-Луганський район) загоряння понад 6 га очерету та сухої рослинності, вогнем пошкоджено 4 будинки (1 житловий, 3 нежилих).
  • осередок № 6 поблизу сіл Лобочеве, Геєвка (Станично-Луганський район) сталася лісова пожежа на площі 300 га.

"За попередніми оцінками, орієнтовна площа пройдена вогнем усіх 6 осередків становить близько 9,3 тис. гектарів", - зазначили у ДСНС.

Всього до гасіння залучено 1 тис. 247 осіб та 209 од. техніки, у тому числі від ДСНС - з інших областей - Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Полтавська та Харківська, а також 2 літаки АН-32 П та 2 вертольоти ДСНС.

Нагадаємо, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж. Наразі внаслідок стихії загинули 5 людей. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито сім проваджень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві за добу виявили 377 нових випадків COVID-19

     • 15976 переглядiв

    У ЗСУ за добу зафіксували 91 новий випадок COVID-19

     • 11681 переглядiв