pozhezhi-na-luganschini-zagorannya-v-odnomu-z-oseredkiv-lokalizuvali

Пожежі на Луганщині: загорання в одному з осередків локалізували

 • 13748 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Пожежу у лісі поблизу села Чмирівка на Луганщині локалізовано. Наразі загрози населеним пунктам в області немає. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужби МВС та ДСНС України.

"О 16:23 пожежу лісової підстилки поблизу с. Чмирівка Старобільського району локалізовано. Триває ліквідація", - повідомили у ДСНС.

Йдеться про один із восьми осередків пожежі в області, де горіло близько 50 га лісової підстилки.

За даними ж МВС, "станом на тепер, загрози населеним пунктам Луганщини немає. Однак, рятувальники продовжують гасити осередки вогню в лісі".

У ДСНС вказали, що загалом, за попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем усіх 8 осередків, становить понад 19 тис. га.

"Внаслідок пожеж загинуло 8 осіб та 18 осіб госпіталізовано", - навела свої дані ДСНС.

Авіацією ДСНС протягом 2 жовтня на території Луганської області здійснено 59 скиди (190 тонн води). З початку гасіння пожеж 119 скидів (430 тонн води).

Нагадаємо, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж. Наразі , за даними поліції, відомо про 7 загиблих та 4 зниклих безвісти внаслідок стихії. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито 10 проваджень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП