pozhezhniki-ispaniyi-dosi-ne-mozhut-spravitisya-z-pershoyu-lisovoyu-pozhezheyu

Пожежники Іспанії досі не можуть справитися з першою лісовою пожежею

 • 274228 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Іспанські пожежники планують скористатися нижчими температурами, щоб досягти прогресу у боротьбі з першою великою пожежею в країні цього року, пише УНН посилаючись на Еuronews.

Деталі

З четверга пожежа знищила 3800 гектарів, переважно лісу, і це перший випадок, зареєстрований так рано в сезоні, який, за словами офіційних осіб, тепер триває з весни до осені, а не лише влітку.

Пожежа спалахнула біля села Вільянуева-де-Вівер, де в п'ятницю незвичайно висока температура наблизилася до 30 градусів за Цельсієм, що вже змусило евакуювати майже 1700 людей.

Прем'єр-міністр Педро Санчес заявив, що пожежа довела, що "існує надзвичайна ситуація з кліматом".

За словами місцевої влади, понад 500 пожежників за підтримки 20 літаків для скидання води боролися з вогнем у понеділок біля Вільянуева-де-Вівер.

Пожежа "не виходить за межі встановленого периметра", заявила журналістам урядовець Пілар Бернабе Гарсія.

"У нас є можливість (згасити) її, тому що температура впала", - додала вона. У понеділок ртутний стовпчик мав піднятися до 19 градусів.

Додамо

У 2022 році, особливо невдалому для лісових пожеж у Європі, Іспанія була найбільш постраждалою країною на континенті. За даними Європейської інформаційної системи лісових пожеж, майже 500 пожеж знищили понад 300 тисяч гектарів.

Зміна клімату посилює посухи, які створюють ідеальні умови для безконтрольного поширення лісових пожеж та заподіяння безпрецедентних матеріальних та екологічних збитків.

Українські Національні Новини

Новини Світу