prapor-yes-znyali-z-triumfalnoyi-arki-v-parizhi-pislya-togo-yak-toy-viklikav-rezonans

Прапор ЄС зняли з Тріумфальної арки в Парижі після того, як той викликав резонанс

 • 23319 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Великий прапор Європейського Союзу, був прикріплений до Тріумфальної арки в Парижі в п’ятницю, щоб відзначити початок шестимісячного головування Франції в блоці, і був знятий у неділю після того, як він викликав обурення з боку ультраправих і правих лідерів. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Молодший міністр європейських справ Клеман Бон, який у п'ятницю заявив, що прапор залишиться на "кілька днів", заявив, що його зняли, як і планувалося.

"Було заплановано, що прапор буде знято цієї неділі, ми не встановили точний час", - сказав Бон радіо France Inter.

Він відкинув ідею, що уряд поступився після того, як лідер ультраправих Марін Ле Пен в суботу заявила, що звернеться до Державної ради Франції з проханням зняти прапор ЄС.

"Уряд був змушений зняти прапор ЄС з Тріумфальної арки, що стало чудовою патріотичною перемогою на початку 2022 року", - сказала Ле Пен в неділю.

Бон зазаначив, що Ле Пен та інші лідери все неправильно зрозуміли, коли сказали, що прапор ЄС замінив французький прапор, оскільки останній не постійно висить на Тріумфальній арці.

Натомість французький прапор під арку поки не повернули.

Додамо

Головування Франції в Раді Європейського Союзу, яке триватиме шість місяців, розпочалося 1 січня 2022 року.

Французькі міністри головуватимуть на засіданнях профільних міністрів ЄС, сприятимуть досягненню компромісів, прийняттю рішень, утвердженню законодавчих ініціатив як усередині Ради, так і у співпраці з іншими інститутами Євросоюзу — Європейською комісією та Європарламентом.

Значною зовнішньополітичною подією французького головування стане саміт ЄС – Африка, який має відбутися у Брюсселі 17-18 лютого. За його підсумками, Євросоюз має намір оголосити про новий масштабний пакет інвестицій для африканських країн.

Крім того, на саміті ЄС наприкінці березня європейські лідери планують схвалити "Стратегічний компас" - першу загальноєвропейську стратегію в галузі оборони та безпеки.

Українські Національні Новини

Новини Світу