pratsiuie-ratel-s-fedorov-pokazav-pidryv-robotom-kamikadze-mostu-na-bakhmutskomu-napriamku

"Працює Ratel S": Федоров показав підрив роботом-камікадзе мосту на Бахмутському напрямку

 • 23168 переглядiв

Українські війська використали наземного робота-камікадзе Ratel S для підриву мосту в селі Іванівське поблизу Бахмута, що суттєво порушило логістику росіян.

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав роботу наземного робота-камікадзе Ratel S на Бахмутському напрямку, де ним підірвали міст, чим суттєво ускладнили логістику російських військ, пише УНН.

Деталі

"Працює наземний робот-камікадзе Ratel S. Захисники підірвали роботом міст у селі Іванівське Донецької області, чим суттєво ускладнили логістику росіян", - вказав Федоров у Telegram і показав відео.

Як вказано на оприлюдненому Федоровим відео, це сталося на Бахмутському напрямку.

Ratel S - це наземний робот від розробників Brave1, повідомив віцепрем'єр.

З його слів, військові його використовують як мобільну боєголовку, що несе протитанкові міни чи бойовий модуль. Він працює дистанційно, а отже, оператор з безпечного місця може підірвати ворожий танк або бліндаж", - розповів Федоров.

"Працюємо над тим, щоб технологій в армії було більше. Маєте круту розробку, яка посилить військових, - подавайте її на Brave1 та отримуйте гранти на розвиток", - зазначив посадовець.