pratsivnik-politsiyi-u-skladi-bandi-rokami-vidzhimav-mayno-malozabezpechenikh-gromadyan-dbr

Працівник поліції у складі банди роками "віджимав" майно малозабезпечених громадян — ДБР

 • 10760 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Учасникам організованого злочинного угруповання, серед яких працівник Бердянського відділу поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області, повідомили про підозру через "віджим" майна малозабезпечених, нарко- чи алкозалежних громадян, який тривав сім років. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

"Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, повідомили про підозру у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів учасникам організованої групи, до складу якої входив працівник Бердянського відділу поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області.

За даними досудового розслідування, організована група у складі 4 осіб, що діяла на території Запорізької області протягом 2013-2019 років, займалася незаконним заволодінням майном малозабезпечених, нарко- чи алкозалежних громадян", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний працівник поліції використовував свої зв’язки у правоохоронних органах, шукав потенційних "жертв" з числа неблагополучних громадян. Він також психологічно та фізично тиснув на людей задля привласнення їхнього майна, зазначили у бюро.

"З метою заволодіння майном потерпілих підозрювані утримували їх проти волі в спеціально підібраному житлі, та в подальшому оформлювали необхідні документи щодо заволодіння майном. У результаті діяльності організованої групи потерпілим завдана матеріальна шкода у сумі понад 1 мільйон гривень", – інформують в ДБР.

Наразі членам злочинного угрупування повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів, а саме:

  • незаконному позбавленні волі, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України);
  • шахрайстві, вчиненому організованою групою (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України);
  • перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

У бюро додали, що у разі доведення вини, підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Як раніше повідомляв УНН, в Одесі повідомили про підозру поліцейському у зґвалтуванні школярки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП