pratsivniki-dp-ukrspirt-poyasnili-chomu-proti-novogo-kerivnika-bleskuna

Працівники ДП "Укрспирт" пояснили, чому проти нового керівника Блескуна

 • 15368 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Наміри призначити на посаду в. о. директора ДП "Укрспирт" Сергія Блескуна викликали обурення у представників об'єднаної профспілки державного підприємства. У своєму зверненні до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради та уряду вони пояснили, чому виступають проти такого керівника, передає УНН.

Зокрема у Профспілці вказали, що Блескун має конфлікт інтересів, пов’язаний з російськими компаніями та вітчизняними виробниками горілки. Нагадали, що він вже очолював ДП у 2015-2016 роках. І додали, що до тодішньої діяльності Блескуна трудовий колектив та українські правоохоронні органи мають низку запитань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий-старий керівник Укрспирту Блескун погорів на нецільовому використанні держкоштів – аудит

Більше того, Блескун, будучи радником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофія Милованова, словесно ображав працівників державного підприємства, називаючи їх бандитами та саботажниками, показуючи свою зневагу до них, заявили в об'єднаній профспілці державного підприємства.

"Просимо переглянути призначення Сергія Блескуна на посаду в.о. директора ДП "Укрспирт", як особи, що має конфлікт інтересів та не може працювати на керівних посадах в галузі. Дослухатися до думки трудового колективу ДП "Укрспирт" при ухваленні кадрових рішень та провести конкурс на посаду керівника ДП "Укрспирт" у передбачений законодавством спосіб", - закликали Президента працівники ДП.

Нагадаємо, у зверненні до Президента профспілки ДП “Укрспирт” озвучили свої вимоги:

- відкликати законопроект від 23 жовтня № 2300 про так звану демонополізацію, як такий, що знищує спиртові галузі України та суміжні галузі переробки сільськогосподарської сировини, загрожує безробіттям, соціальною напругою та новою хвилею масової імміграції з країни;

- включити делегованих представників профспілкових виборних органів до роботи в комітетах та підкомітетах ВР, комісіях та робочих групах органів державної влади з реформування спиртової галузі України, в тому числі розгляду законопроекту № 2300;

- внести зміни до Кримінального кодексу України та посилення кримінальної відповідальності за незаконне виробництво та/або реалізацію підакцизної продукції;

- переглянути призначення Сергія Блескуна на посаду в.о. директора ДП "Укрспирт".

Працівники спиртової галузі попереджають про страйк в разі ігнорування їх думки. 

Раніше УНН повідомляв, що 23 жовтня міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Кабмін погодив на посаду в.о. керівника "Укрспирту" Сергія Блескуна.

Українські Національні Новини

Політика